photofader image

Menu

 

Ons Menu

 

 

Lunch 12:00-16:00

 

BROODJES

Fish Butty 10.5
Goudbruin gebakken kibbeling op wit sandwichpunt broodje, met harissa-remoulade, zoetzure komkommer & rode ui, kappertjes en citroen.

Reuben Sandwich 14.5
150 gram huisgemaakte pastrami, geserveerd op krokant gebakken licht volkoren brood met gesmolten gruyère, zuurkool en Russische dressing. Een volle, warme sandwich met karakter.

Sabich-Style Sandwich 9.5 blad.pngblad.png
       Krokante kikkererwten, curryspread en gegrilde groente op geroosterd witbrood – rijk belegd met tahini-citroendressing en verse koriander. 100% vegan, 100% smaak.                                              

Beach Burger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings. – messy, juicy en vol smaak.

Broodje Kroket 9.5
Draadjesvlees-kroket van Holtkamp op een briochebroodje, met ijsbergsla, grove mosterd en huisgemaakte rouwkost.

Uitsmijter Ham & Kaas 12.5
Twee sneetjes Waallanderbrood met drie gebakken scharreleieren, gerookte achterham en jong belegen kaas. Geserveerd met slamelange en huisgemaakte rauwkost.

 

SOEPEN

Texelse Zeevissoep 14
                  Heldere bouillon van vis en kruiden, gevuld met vis, rivierkreeft en Waddenkokkels.Geserveerd met ons knoflookbrood en huisgemaakte zeewierboter.

Bloemkoolsoep met Vadouvan & Miso 8.5 blad.pngblad.png
Zijdezachte bloemkoolsoep met witte miso en Vadouvan-kruiden. Afgewerkt met groene kruidencrumble en eetbare bloemen. Geserveerd met brood.

 

KIDS

Poffertjes 5
Met poedersuiker en roomboter.

Friet met snack 8
Kroket, frikandel of kipnuggets met friet en sausje naar keuze.

Fruitsalade 6
Lekker fris, met seizoensfruit.

Lasagne bolognese 8.5
Kleine portie huisgemaakte lasagna met gehaktsaus.

Beach Burger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings. – messy, juicy en vol smaak.

 

blad.png = vegetarisch

blad.pngblad.png = vegan

To share 12:00-22:00

 

VLEES

Shakshuka met lamsmerguez 15
Kruidige tomatensaus met gebakken ei en lamsworst, geserveerd met knoflookbrood

Yakitori 9
Gegrilde kipspiesjes met sojaglazuur, sesamzaad en bosui

Rundercarpaccio 10
Dun gesneden rundvlees met mousse van parmezaan, noten-tuille, ingelegde bietjes en groene asperge

Sticky fried chicken 9.5
Krokante kipkluifjes met sticky saus, sesam, bosui en yuzu-dip

Loaded fries met huisgemaakte rundstoof 12
Knapperige friet met stoof van Texels rund, cheddar cheese sauce, geroosterde paprika-sriracha mayo, cornichons en krokante kippenhuid

Gestoomde dumplings 10
Kip gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade

Bitterballen 1.50 per stuk
• Texels rundvlees
• Pikante kip

Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden 
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing

Kies je topping:
Carpaccio van rund (60 g) – 3.00

 

 

VIS

Kibbeling 10
Goudbruin gebakken, geserveerd met remoulade en citroen

Rivierkreeftjes en zeekraal 13.5
Gebakken rivierkreeftjes met cherrytomaat, sjalot, zeekraal en gremolata

Zeebaars crudo 11
                      Dun gesneden zeebaars met ingemaakte citrus, bergamotvinaigrette, rode ui-gel en groene kruidenolie, afgewerkt met crispy quinoa

Zalm tataki 13
Met ponzu, yuzu-parels, katsuobushi en mierikswortel

Gestoomde dumplings 10
Garnalen gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade

Calamari fritti 9.5
Krokant gebakken inktvisringen met pittige yuzu-dip, citroen en gremolata

Gegrilde sardines 13.5
Met arbequina olijfolie, fleur de sel en gremolata

Oester à la Mignonette 5
Waddenoester op klassieke wijze

De smeulende oester 6
Waddenoester met verveine-miso Hollandaise, furikake & gerookt op stro

Oester met meloen en vlierbloesem 6
Waddenoester met gemarineerde watermeloen en een vinaigrette van vlierbloesem

Kokkels van 't Wad 14
Gestoofd met witte wijn, knoflook, tuinkruiden en citroen

Mosselen klassiek 16
Boter, witte wijn en mosselgroenten

Mosselen Spaans 17
Boter, witte wijn, ‘nduja en mosselgroenten. 

Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden 
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing

Kies je topping:
Gerookte zalm (60 g) – 3.50

 

KREEFT

Vers uit ons homarium. Vraag naar de actuele prijs en bereiding
Keuze uit:
 • ½ kreeft – dagprijs 
     • Hele kreeft – dagprijs

 

Uitbundig genieten van de zee 70,- p.p.

Een verfijnde etagère met coquille, rivierkreeft, langoustine, oester, krabscharen en schelpdieren.
Geserveerd met bijpassende dips. Perfect om te delen. Heerlijk met wijn, champagne of cava.

 

 

 

VEGA

 

Texels kaasplankje 9.5
Drie regionale kazen (waaronder Texelse geitenkaas) met biologisch olijfbrood en huisgemaakte 
bosvruchtenjam

Knoflookbrood en zeewierboter 8.5
Huisgemaakt brood met zeewierboter, arbequina-olijfolie en zeezoutflakes.

Feta saganaki 12 blad.png
Warme feta in filodeeg, met honing, pistache en walnoot, geserveerd met knoflookbrood

Gegrilde artisjok en munt-geitenkaasdip 14 blad.png
Vol gegrilde artisjok met een kruidige vulling van peterselie, parmezaan en knoflook, geserveerd met een frisse dip van geitenkaas en munt

Chèvre mousse met verse vijgen 14 blad.png
Luchtige mousse van geitenkaas en kefir, geserveerd met verse vijgen, geroosterde amandel, witte balsamico, slamelange en knapperige toast

Gestoomde dumplings 10
Groenten gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade

Bitterballen 1.50 per stuk
• Old Amsterdam
• Oesterzwam blad.pngblad.png
• La Trappe quadrupel
 

Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden 
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing

Kies je topping:
Gerookte zalm (60 g) – 3.50
Carpaccio van rund (60 g) – 3.00
Geroosterde groenten (80 g) – 2.50 

 

 

blad.png = vegetarisch

blad.pngblad.png = vegan

 

 

 

 

 

 

 

Chefs menu 17:30-22:00
''Ode aan de Zee''
 

3 gangen – 52* | 4 gangen – 58.50** | 5 gangen – 70**


Een gastronomische reis langs de kust. Lichte, elegante bereidingen met vis en schaal- en schelpdieren uit de regio.

Eerste gang

Gebrande makreel
Gebrande makreel, lamsoor, ponzu-bergamot vinaigrette, geitenkaasmousse met kefir, mirin en couscous

Tweede gang

Coquille met vadouvan
Gegrilde coquille, vadouvan beurre blanc, miso-citroen gel, tomatenparels, tomatenazijn, gepofte quinoa en tomatenpoeder

Derde gang

Bisque van rivierkreeft
Rivierkreeftenbisque met sereh, amandelcrème en venkel

Vierde gang

Heilbot met gefermenteerde prei en venkel
Heilbot, gefermenteerde prei-saffraansaus, gegrilde en zoetzure prei, venkelcrème, anori zeewierpoeder en krokante hazelnoot

Vijfde gang

Dessert ‘Strandwandeling’
Ananas-rum semifreddo, Italiaanse meringue, eetbaar zand, visgraat-tuille, yuzu-gel, karamelsaus en piramidezout

3 gangen – 52* | 4 gangen – 58.50** | 5 gangen – 70**
 

Wijnarrangement
Per gang zorgvuldig gekozen, passend bij het ritme van de zee.
Hele glazen, halve glazen, alcoholvrij paring, of een combinatie van dit alles

*inclusief tafelwater, huisgemaakt brood en amuse
**inclusief tafelwater, huisgemaakt brood, amuse en pre-dessert


 

 Dessert 

 

Clafoutis van pistache en framboos 9
Vruchtencake met pistache en framboos geserveerd met gezouten karamelroomijs

Vegan s'mores sundae 9
Vegan vanille-roomijs met donkere chocoladesaus, marshmallow fluff, karamelsaus en speculooscrumble

Aardbeien romanoff met vegan karamel en sinaasappel  9
Gemarineerde aardbeien met plantaardige slagroom, luchtige karamel, een krokantje en een vleugje sinaasappel

Irish koffie 10.5
Illy koffie, whiskey, bruine suiker en slagroom 

Texelse koffie 10.5
Illy koffie, Jutter, bruine suiker en slagroom 

Espresso Martini 11.5
Illy espresso, wodka en kahlua

Biologische appeltaart 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt

Biologische cheesecake 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt

Biologische worteltaart 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt

 

KIDS

Poffertjes 5
Met poedersuiker en roomboter

Friet met snack 8
Kroket, frikandel of kipnuggets met friet en een sausje naar keuze

Fruitsalade 6
Lekker fris en vers seizoensfruit

Lasagna bolognese 8.5
Kleine portie huisgemaakte lasagna met gehaktsaus

Beachburger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings

Bol ijs 3

 

Ons restaurant

Genieten van ontbijt, lunch of diner met uitzicht op zee. Onze menukaart is geïnspireerd door het eiland, met een sterke focus op vis, lokale producten en een frisse twist. Kies voor shared dining of bestel een gerecht voor jezelf. Onze kaart is toegankelijk, maar met aandacht gemaakt.

We schenken mooie wijnen, hebben een creatieve cocktailkaart en bieden diverse alcoholvrije alternatieven zoals mocktails, verse sappen en kombucha.

Lees meer over ons


Onze ingrediënten

frame 10.png

Vers & Eerlijk

Wij werken graag met korte ketens en producten van dichtbij. Onze partners: De Texelse Visspecialist, Novalishoeve en Boschma Slachtbedrijf Texel leveren topkwaliteit, direct van het eiland.

Van Texels rund en lam tot lokale vis en groente: we weten waar het vandaan komt. Dat proef je.

Bereid door de Beste

In onze keuken werkt een team van vakmensen, met liefde voor het vak en oog voor detail.
Een mix van Texelse chefs en ervaren seizoenskrachten zorgt voor continuïteit én creativiteit. Dagelijks streven we naar het hoogste niveau, zonder pretentie. We laten het gerecht het verhaal vertellen.

frame 7.png

Ontvang onze nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven