
Menu
Ons Menu
Lunch 12:00-16:00
BROODJES
Fish Butty 10.5
Goudbruin gebakken kibbeling op wit sandwichpunt broodje, met harissa-remoulade, zoetzure komkommer & rode ui, kappertjes en citroen.
Reuben Sandwich 14.5
150 gram huisgemaakte pastrami, geserveerd op krokant gebakken licht volkoren brood met gesmolten gruyère, zuurkool en Russische dressing. Een volle, warme sandwich met karakter.
Sabich-Style Sandwich 9.5 ![]()
![]()
Krokante kikkererwten, curryspread en gegrilde groente op geroosterd witbrood – rijk belegd met tahini-citroendressing en verse koriander. 100% vegan, 100% smaak.
Beach Burger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings. – messy, juicy en vol smaak.
Broodje Kroket 9.5
Draadjesvlees-kroket van Holtkamp op een briochebroodje, met ijsbergsla, grove mosterd en huisgemaakte rouwkost.
Uitsmijter Ham & Kaas 12.5
Twee sneetjes Waallanderbrood met drie gebakken scharreleieren, gerookte achterham en jong belegen kaas. Geserveerd met slamelange en huisgemaakte rauwkost.
SOEPEN
Texelse Zeevissoep 14
Heldere bouillon van vis en kruiden, gevuld met vis, rivierkreeft en Waddenkokkels.Geserveerd met ons knoflookbrood en huisgemaakte zeewierboter.
Bloemkoolsoep met Vadouvan & Miso 8.5 ![]()
![]()
Zijdezachte bloemkoolsoep met witte miso en Vadouvan-kruiden. Afgewerkt met groene kruidencrumble en eetbare bloemen. Geserveerd met brood.
KIDS
Poffertjes 5
Met poedersuiker en roomboter.
Friet met snack 8
Kroket, frikandel of kipnuggets met friet en sausje naar keuze.
Fruitsalade 6
Lekker fris, met seizoensfruit.
Lasagne bolognese 8.5
Kleine portie huisgemaakte lasagna met gehaktsaus.
Beach Burger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings. – messy, juicy en vol smaak.
= vegetarisch
![]()
= vegan
To share 12:00-22:00
VLEES
Shakshuka met lamsmerguez 15
Kruidige tomatensaus met gebakken ei en lamsworst, geserveerd met knoflookbrood
Yakitori 9
Gegrilde kipspiesjes met sojaglazuur, sesamzaad en bosui
Rundercarpaccio 10
Dun gesneden rundvlees met mousse van parmezaan, noten-tuille, ingelegde bietjes en groene asperge
Sticky fried chicken 9.5
Krokante kipkluifjes met sticky saus, sesam, bosui en yuzu-dip
Loaded fries met huisgemaakte rundstoof 12
Knapperige friet met stoof van Texels rund, cheddar cheese sauce, geroosterde paprika-sriracha mayo, cornichons en krokante kippenhuid
Gestoomde dumplings 10
Kip gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade
Bitterballen 1.50 per stuk
• Texels rundvlees
• Pikante kip
Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing
Kies je topping:
Carpaccio van rund (60 g) – 3.00
VIS
Kibbeling 10
Goudbruin gebakken, geserveerd met remoulade en citroen
Rivierkreeftjes en zeekraal 13.5
Gebakken rivierkreeftjes met cherrytomaat, sjalot, zeekraal en gremolata
Zeebaars crudo 11
Dun gesneden zeebaars met ingemaakte citrus, bergamotvinaigrette, rode ui-gel en groene kruidenolie, afgewerkt met crispy quinoa
Zalm tataki 13
Met ponzu, yuzu-parels, katsuobushi en mierikswortel
Gestoomde dumplings 10
Garnalen gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade
Calamari fritti 9.5
Krokant gebakken inktvisringen met pittige yuzu-dip, citroen en gremolata
Gegrilde sardines 13.5
Met arbequina olijfolie, fleur de sel en gremolata
Oester à la Mignonette 5
Waddenoester op klassieke wijze
De smeulende oester 6
Waddenoester met verveine-miso Hollandaise, furikake & gerookt op stro
Oester met meloen en vlierbloesem 6
Waddenoester met gemarineerde watermeloen en een vinaigrette van vlierbloesem
Kokkels van 't Wad 14
Gestoofd met witte wijn, knoflook, tuinkruiden en citroen
Mosselen klassiek 16
Boter, witte wijn en mosselgroenten
Mosselen Spaans 17
Boter, witte wijn, ‘nduja en mosselgroenten.
Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing
Kies je topping:
Gerookte zalm (60 g) – 3.50
KREEFT
Vers uit ons homarium. Vraag naar de actuele prijs en bereiding
Keuze uit:
• ½ kreeft – dagprijs
• Hele kreeft – dagprijs
Uitbundig genieten van de zee 70,- p.p.
Een verfijnde etagère met coquille, rivierkreeft, langoustine, oester, krabscharen en schelpdieren.
Geserveerd met bijpassende dips. Perfect om te delen. Heerlijk met wijn, champagne of cava.
VEGA
Texels kaasplankje 9.5
Drie regionale kazen (waaronder Texelse geitenkaas) met biologisch olijfbrood en huisgemaakte
bosvruchtenjam
Knoflookbrood en zeewierboter 8.5
Huisgemaakt brood met zeewierboter, arbequina-olijfolie en zeezoutflakes.
Feta saganaki 12 ![]()
Warme feta in filodeeg, met honing, pistache en walnoot, geserveerd met knoflookbrood
Gegrilde artisjok en munt-geitenkaasdip 14 ![]()
Vol gegrilde artisjok met een kruidige vulling van peterselie, parmezaan en knoflook, geserveerd met een frisse dip van geitenkaas en munt
Chèvre mousse met verse vijgen 14 ![]()
Luchtige mousse van geitenkaas en kefir, geserveerd met verse vijgen, geroosterde amandel, witte balsamico, slamelange en knapperige toast
Gestoomde dumplings 10
Groenten gyoza's. Geserveerd in bamboemandje met sojadip, bosui en Koreaanse komkommersalade
Bitterballen 1.50 per stuk
• Old Amsterdam
• Oesterzwam ![]()
![]()
• La Trappe quadrupel
Beachsalade 12
Gevulde salade met linzen, fruit, blauwe bessen, geroosterde pitten, tomaat en wilde kruiden
van het eiland, geserveerd met knoflookbrood en romige vegan kruidendressing
Kies je topping:
Gerookte zalm (60 g) – 3.50
Carpaccio van rund (60 g) – 3.00
Geroosterde groenten (80 g) – 2.50
= vegetarisch
![]()
= vegan
Chefs menu 17:30-22:00
''Ode aan de Zee''
3 gangen – 52* | 4 gangen – 58.50** | 5 gangen – 70**
Een gastronomische reis langs de kust. Lichte, elegante bereidingen met vis en schaal- en schelpdieren uit de regio.
Eerste gang
Gebrande makreel
Gebrande makreel, lamsoor, ponzu-bergamot vinaigrette, geitenkaasmousse met kefir, mirin en couscous
Tweede gang
Coquille met vadouvan
Gegrilde coquille, vadouvan beurre blanc, miso-citroen gel, tomatenparels, tomatenazijn, gepofte quinoa en tomatenpoeder
Derde gang
Bisque van rivierkreeft
Rivierkreeftenbisque met sereh, amandelcrème en venkel
Vierde gang
Heilbot met gefermenteerde prei en venkel
Heilbot, gefermenteerde prei-saffraansaus, gegrilde en zoetzure prei, venkelcrème, anori zeewierpoeder en krokante hazelnoot
Vijfde gang
Dessert ‘Strandwandeling’
Ananas-rum semifreddo, Italiaanse meringue, eetbaar zand, visgraat-tuille, yuzu-gel, karamelsaus en piramidezout
3 gangen – 52* | 4 gangen – 58.50** | 5 gangen – 70**
Wijnarrangement
Per gang zorgvuldig gekozen, passend bij het ritme van de zee.
Hele glazen, halve glazen, alcoholvrij paring, of een combinatie van dit alles
*inclusief tafelwater, huisgemaakt brood en amuse
**inclusief tafelwater, huisgemaakt brood, amuse en pre-dessert
Dessert
Clafoutis van pistache en framboos 9
Vruchtencake met pistache en framboos geserveerd met gezouten karamelroomijs
Vegan s'mores sundae 9
Vegan vanille-roomijs met donkere chocoladesaus, marshmallow fluff, karamelsaus en speculooscrumble
Aardbeien romanoff met vegan karamel en sinaasappel 9
Gemarineerde aardbeien met plantaardige slagroom, luchtige karamel, een krokantje en een vleugje sinaasappel
Irish koffie 10.5
Illy koffie, whiskey, bruine suiker en slagroom
Texelse koffie 10.5
Illy koffie, Jutter, bruine suiker en slagroom
Espresso Martini 11.5
Illy espresso, wodka en kahlua
Biologische appeltaart 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt
Biologische cheesecake 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt
Biologische worteltaart 6
Wist je dat al ons gebak van zorgboerderij Novalishoeve uit Den Hoorn komt? Vers, biologisch en met liefde gemaakt
KIDS
Poffertjes 5
Met poedersuiker en roomboter
Friet met snack 8
Kroket, frikandel of kipnuggets met friet en een sausje naar keuze
Fruitsalade 6
Lekker fris en vers seizoensfruit
Lasagna bolognese 8.5
Kleine portie huisgemaakte lasagna met gehaktsaus
Beachburger 16.5
200 gram Texels rundvlees op een brioche bun met cheddar, spek, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en knapperige onion rings
Bol ijs 3
Ons restaurant
Genieten van ontbijt, lunch of diner met uitzicht op zee. Onze menukaart is geïnspireerd door het eiland, met een sterke focus op vis, lokale producten en een frisse twist. Kies voor shared dining of bestel een gerecht voor jezelf. Onze kaart is toegankelijk, maar met aandacht gemaakt.
We schenken mooie wijnen, hebben een creatieve cocktailkaart en bieden diverse alcoholvrije alternatieven zoals mocktails, verse sappen en kombucha.
Onze ingrediënten

Vers & Eerlijk
Wij werken graag met korte ketens en producten van dichtbij. Onze partners: De Texelse Visspecialist, Novalishoeve en Boschma Slachtbedrijf Texel leveren topkwaliteit, direct van het eiland.
Van Texels rund en lam tot lokale vis en groente: we weten waar het vandaan komt. Dat proef je.
Bereid door de Beste
In onze keuken werkt een team van vakmensen, met liefde voor het vak en oog voor detail.
Een mix van Texelse chefs en ervaren seizoenskrachten zorgt voor continuïteit én creativiteit. Dagelijks streven we naar het hoogste niveau, zonder pretentie. We laten het gerecht het verhaal vertellen.

